27.04.2024, 20:04

За п’яне ДТП звільнено Володимира Майбоженка з посади голови Броварської РДА

Оксана Мовчан | Всі новини автора
шлб

Голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженко, який 26 квітня в стані алкогольного сп’яніння збив на автомобілі чотирьох людей в центрі міста, звільнено з посади.

Відповідне ]]>розпорядження]]> підписав президент України Володимир Зеленський, передає Час Пік.

"Звільнити МАЙБОЖЕНКА Володимира Володимировича з посади голови Броварської районної державної адміністрації Київської області відповідно до пункту 1 частини першої статті 9 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", — сказано у документі.

Кількома годинами раніше Майбоженка суд взяв під варту до 24 червня без права внесення застави.

За процесуального керівництва ]]>Київської обласної  прокуратури ]]>посадовцю РДА Київщини повідомлено про підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1 КК України).

До Шевченківського районного суду м. Києва скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою. 

За даними слідства, 26 квітня 2024 року в Броварах посадовець райдержадміністрації Київщини, перебуваючи за кермом автомобіля, проїхав перехрестя на заборонений сигнал світлофора, виїхав на узбіччя та скоїв наїзд на пішоходів. 

За результатами тестування приладом Drager у водія визначено вміст алкоголю 2.31 проміле.

Чотирьох осіб, серед яких одна дитина, госпіталізовано до лікарні. Попередньо медиками діагностовано у двох потерпілих тяжкі тілесні ушкодження, вони перебувають в реанімаційному відділенні. Ще у двох - тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Нагадаємо, що під вечір 26 квітня, у Броварах, автівка, за кермом якої перебував депутат місцевої районної державної адміністрації Володимир Майбоженко, врізалася в людей на пішохідному переході. Як наслідок: чотири людини отримали травми, серед них є дитина.

Читайте також:

Прогулянка по Лисичанську: у мережі показали свіжі кадри та розповіли про ситуацію в місті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк