10.05.2024, 17:13

Поліцейські оголосили підозру бойовику так званого "ДНР", який двічі зґвалтував мешканку окупованого Рубіжного

Марина Гончар | Всі новини автора
денере

Наразі слідчі Нацполіції зібрали достатньо доказів, щоб оголосити йому про підозру за порушення законів та звичаїв війни, а саме — жорстоке поводження з цивільним населенням, санкція якої передбачає до дванадцяти років позбавлення волі.

Про це повідомляє ]]>Національна поліція України]]>, передає Час Пік.

"Окупанти викрали 37-річну жінку, коли вона поверталася з магазину і відвезли її в приміщення Рубіжанського міського суду, яке використовували для нелегального утримання українців.Звідти вночі один з військовослужбовців відвіз її у квартиру, яку росіяни використовували в якості місця дислокації", - йдеться у повідомленні.

Оперативники Департаменту карного розшуку встановили особу злочинця, а слідчі Нацполіції задокументували черговий воєнний злочин.

Ґвалтівник - 28-річний бойовик незаконного збройного формування "Каскад", створеного у так званому "ДНР" 2017 року у зв'язку з загостренням оперативної обстановки на Донецькому напрямку.

"Він зґвалтував потерпілу під погрозою, що у разі вчинення опору її зґвалтують усі російські солдати, які були присутні в будівлі. Після вчинення злочину окупант повернув потерпілу до вʼязниці в Рубіжанському міському суді, а наступної ночі погрожуючи зброєю повторив свій злочин", - повідомляють у поліції.

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Читайте також: "Кривавий день": 9 травня в "ДНР" сталася смертельна ДТП, а в "ЛНР" на пожежі загинули мати та однорічна дитина

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк