10.05.2024, 18:58

Командувач Сухопутних військ розповів, коли може наступити переломна фаза війни

Марина Гончар | Всі новини автора
павлюк

Командувач Сухопутних військ генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що переломна фаза війни може наступити в найближчі два місяці. За його словами, оскільки американська допомога тільки почала надходити на лінію фронту, російські генерали кидають на українські війська всю боєздатну техніку, що є у них.

Про це він розповів в інтерв'ю The Economist, передає Час Пік.

"Росія знає, що якщо ми отримаємо достатньо зброї протягом місяця-двох, ситуація може обернутися проти них", – зазначив Павлюк.

Командувач підкреслив, що Україні терміново потрібна посилена протиповітряна оборона.

Очікуване постачання винищувачів F-16 на початок червня дасть серйозний психологічний поштовх. Однак залишається невизначеність, чи Україна отримає нові версії F-16, необхідні для протистояння російським бомбардувальникам.

Нагадаємо, Чехія передала перший тренажер американського винищувача F-16 в одну з бригад тактичної авіації. Його основний модуль уже тестують та готують до експлуатації українські фахівці.

Генерал Павлюк вважає, що Росія й надалі зосереджуватиметься на Луганську та Донецьку, східних районах, які несуть основний тягар війни. Однак, за даними розвідки, російські війська незабаром можуть посилити оборону, атакуючи північно-східні райони Харкова та Сум.

"Росія перевіряє стабільність наших ліній, перш ніж обрати найбільш відповідний напрямок", – додав командувач.

Читайте також: Поліцейські оголосили підозру бойовику так званого "ДНР", який двічі зґвалтував мешканку окупованого Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк