10.05.2024, 18:26

Реалії російської окупації витримують не всі: на Луганщині почастішали випадки суїциду

Марина Гончар | Всі новини автора
луганщина

На окупованій території Луганщини зазначається зростання випадків суїциду, відображаючи важкість життя в умовах російської окупації.

Про це пише журналіст з Луганщини у своєму ]]>ТГ-каналі]]>, передає Час Пік.

У квітні цього року у місті Рубіжне відбувся трагічний випадок самогубства. Жінка вирішила покінчити життя самогубством, повішавшись. Цей випадок став лише одним з численних суїцидів, які стали більш поширеними в регіоні.

Останнім прикладом такої трагедії став випадок у Попасній, де літній чоловік, залишившись без допомоги та уваги, вирішив покінчити життя самогубством. За інформацією місцевих мешканців, чоловік проживав на околиці міста, і ніхто не був зацікавлений у його долі.

"Вже неодноразово писав, що на окупованій Луганщині почастішали випадки суїциду. Реалії російської окупації витримують не всі. У квітні у Рубіжному повісилася жінка. Тепер стало відомо, що в Попасній повісився літній чоловік. Місцеві жителі розповідають, що він жив на околиці і нікому не було до нього діла", - йдеться у повідомленні.

Ці події свідчать про соціальну та психологічну напруженість, яка є наслідком окупаційного режиму. Умови життя на захоплених територіях, обмежений доступ до ресурсів та послуг, а також відчуття відчуженості та втрати соціального підґрунтя, можуть призводити до безнадійності та відчуття втрати контролю, що відображається у випадках суїциду.

Раніше у мережі з'явилися фото, зроблені в окупованому Сєвєродонецьку. Жахливі кадри. Так сьогодні виглядає більша частина колись квітучого молодого українського міста.

Читайте також: "До 10 прильотів": У мережі з'явилися свіжі новини з окупованої Кремінної

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк