10.05.2024, 10:34

Підвищення тарифів на електроенергію: у Міненерго зробили заяву

лампочка

Міністерство енергетики зараз обговорює питання підвищення вартості електроенергії для населення, оскільки необхідні ресурси для наступного опалювального сезону.

Про це заявила заступник міністра енергетики Світлана Грінчук в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

"Ми обговорюємо, зокрема підвищення тарифів. Ми аналізуємо усі доступні нам фінансові ресурси, в тому числі допомогу, що надається від наших партнерів, яка задекларована ними і буде надана найближчим часом. Аналізуємо можливості наших енергетичних підприємств, обговорюємо можливість підвищення тарифу", - розповіла Грінчук.

Вона зазначила, що рішення про подорожчання тарифів на електроенергію ще не ухвалено, проте не виключила, що уряду доведеться вдатися до такого кроку.

"Зараз, на жаль, з тими пошкодженнями, які є, прогнозується значний дефіцит протягом наступного опалювального сезону. Тоді можуть бути відключення і побутових споживачів. Ми намагаємося шукати та впроваджувати рішення, які пом'якшать ці наслідки взимку", - додала заступник міністра енергетики.

Нагадаємо, раніше у профільному комітеті Верховної ради заявили, що вартість одного кіловата може бути підвищена до 3,5-4 гривень.

Читайте також: Будівництво нових об'єктів і відновлення старих: які "плани" щодо Лисичанська озвучують росіяни та чи схоже це на правду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк