18.04.2024, 17:52

Як правильно вибрати спецвзуття для роботи?

Олег Білоусов | Всі новини автора
робоче взуття

У разі вибору захисного взуття слід враховувати умови, в яких працюватиме співробітник. Підбір взуття з урахуванням робочого місця та можливих ризиків забезпечить ефективний захист. Таким чином, спеціальне взуття може захистити ногу від механічних, хімічних, біологічних та багатьох інших факторів, що виникають у конкретному місці. При цьому не можна забувати й про комфорт носіння. Люди проводять по кілька годин на день у робочому взутті. Тому зручність і правильне прилягання взуття до ноги дуже впливає як на здоров'я співробітника, так і на ефективність його роботи в цілому.

Часи, коли захисне взуття мало насамперед захищати ногу від травм, давно минули. Сьогодні перед ним стоїть набагато більше завдань. Ефективний захист поєднується зі зручністю носіння та привабливим дизайном. Завдяки цьому носіння робочого взуття для багатьох перестало бути необхідністю і перетворилося на задоволення. Інтернет-магазин Pro Centr пропонує робоче взуття для чоловіків і жінок у широкому асортименті. Це дозволяє підібрати спецвзуття у відповідності до вимог робочого середовища та індивідуальних особливостей користувача.

Яке взуття шукати?

При виборі робочого взуття слід враховувати як рівень його захисту, так і комфорт при носінні. Пам'ятайте, що в спецвзутті співробітник проводить більшу частину робочого дня, а це означає – щонайменше кілька годин. Те, як взуття сидить на нозі й з чого воно зроблене, істотно впливає на комфорт співробітників, а відтак – на ефективність їх виконання своїх обов'язків.

Робоче взуття має бути адаптоване до виду діяльності та факторів навколишнього середовища, що виникають на конкретному робочому місці. Це дозволяє максимально захистити ноги. При цьому враховуйте, що людям різних професій можуть знадобитися різні типи спецвзуття.

Основним критерієм при виборі взуття має бути тип підошви та її властивості. Верх взуття та висота верху також важливі. Матеріал, з якого виготовлено взуття, впливатиме як на ступінь захисту, так і вентиляцію стопи. Взуття може містити додаткові елементи, такі як ремінці, металеві шкарпетки та антиперфораційні вставки. Тип підкладки багато в чому вплине на комфорт носіння, а спосіб виробництва багато в чому вплине її довговічність.

Від чого захищає робоче взуття??

Є багато факторів, від яких може захистити спецвзуття. Залежно від обраного типу взуття працівник може розраховувати на захист від високих або низьких температур, а також від механічних пошкоджень – наприклад, ударів або сильного тиску. Захисне взуття також може захистити від хімічних речовин, що особливо важливо в автомобільних майстернях, а також у харчовій промисловості. При роботі з хімікатами також може знадобитися використання електростатичного взуття.

Крім того, спецвзуття може захистити від біологічних агентів, наприклад, від мікроорганізмів. Працюючи на слизьких поверхнях воно повинно мати нековзну підошву, а там, де працівникам доводиться мати справу з підвищеною вологістю, – водонепроникну. Спецвзуття також може мати безліч додаткових функцій: наприклад, захищати ногу від проколів підошви, що важливо на будівлях і в майстернях, а також мати електроізоляційні властивості.

Види робочого взуття

За конструкцією захисне взуття можна поділити на кілька типів:

  • сандалії,
  • черевики,
  • черевики,
  • черевики з високим дахом.

При виборі слід враховувати не тільки погодні умови та власні уподобання, але також вид робіт, що виконуються, і ризики, які можуть виникнути у зв'язку з ними. Сандалії ідеально підходять для літа, тому що вони забезпечують вентиляцію ніг у спеку. При цьому навіть літнє спецвзуття може бути оснащене металевим носком. Додатковими перевагами є поглинання енергії в частині п'яти й підошва з антистатичними та протиковзними властивостями.

Довговічність спеціального взуття

У пошуках якісного робочого взуття слід вибирати перевіреного виробника, який має довіру серед своїх покупців. Однак, крім матеріалів, технологій і методів виробництва, що використовуються виробником, на довговічність і термін служби взуття впливає також спосіб її використання та догляду. Перш ніж вперше використовувати робоче взуття, слід захистити його спеціальним просоченням, адаптованим до матеріалу, з якого воно виготовлене. Після кожного використання його слід очищати від бруду та регулярно доглядати за ним. Це дозволить використовувати взуття довгі роки, не обмежуючи його захисні властивості.

теги: