30.04.2024, 08:15

Напої та закуски для розваг великою компанією

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Користь від спільного проведення часу в колі друзів полягає у психічному та емоційному добробуті людини. У такі моменти забуваються щоденні турботи й занепокоєння, а життя наповнюється веселощами та сміхом. Підтримка близьких людей може навіть допомогти у розв'язанні деяких проблем. Незалежно від цього, спільні розваги великою компанією — це завжди весело та незабутньо. Смачні напої та закуски прикрасять чудовий вечір. 

Ідеальні варіанти для втамування спраги

Якщо планується захід за участю багатьох людей, то про воду, соки, чай та спиртне необхідно подумати заздалегідь. І якщо робити запаси безалкогольних продуктів краще за принципом «багато не буває», то міцні напої все ж варто обмежити. Об'єм залежить від кількості учасників та міцності спиртного. Для гарного проведення часу компанії з шести осіб можна, наприклад, взяти пиво 5 літрів або пляшку якісного вина. Для заходу, на якому планується проведення додаткових розваг, конкурсів чи змагань, цього цілком достатньо. Адже учасники мають бути веселими та задоволеними, а не п'яними з порушеною координацією. Серед інших напоїв також рекомендується згадати про коктейлі, які подарують цікавий екзотичний смак і поновлять сили. Популярні варіанти:

  1. екзотичне мохіто;
  2. прохолодний космополітен;
  3. тропічний санрайз із текілою;
  4. енергетичне еспресо з мартіні;
  5. апельсиновий айсберг;
  6. тропічний бриз на базі горілки.

Варто звернути увагу на подачу напоїв. Їх можна прикрасити свіжими фруктами, ягодами, яскравим декором у вигляді парасольки.

Смачні закуски для втамування голоду

Апетитні наїдки — чудовий інструмент для створення легкої атмосфери спілкування та невимушеності серед гостей. Закуски можуть бути різноманітними: від канапе та фінгерфуду до смачних салатів та екзотичних страв. Незвичайні смаколики завжди зацікавлюють людей і залишають по собі яскраві враження. Професійні організатори свят пропонують декілька варіантів:

  1. італійську антипасту;
  2. фруктову піраміду;
  3. спрингроли з овочами та креветками;
  4. суші;
  5. буріто міні;
  6. піцу;
  7. смажені рулети з курки;
  8. сирні кульки;
  9. гуакамоле та інше.

Якщо захід не обходиться без використання спиртного, варто планувати меню з урахуванням особливостей алкоголю. Цікаві ідеї щодо гастрономічних дуетів можна знайти на Maudau, де розміщені рекомендації стосовно ідеальних поєднань конкретного напою та страв. Наявність вибору дає змогу задовольнити індивідуальні смаки та вподобання гостей, включно з веганськими та дієтичними альтернативами. Тому важливо створювати різноманітне асорті, в якому можна було б знайти м'ясні, овочеві, фруктові, солодкі, пісні та інші закуски. Таким чином легко створити ідеальний гастрономічний супровід веселого вечора для великої компанії.

теги: