02.05.2024, 12:58

Перший Саміт миру для України відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці

Первый Саммит мира для Украины пройдет 15-16 июня в швейцарском Бюргенштоке

На виконання січневої домовленості між Президентом України Володимиром Зеленським і Президенткою Швейцарії Віолою Амхерд 15-16 червня відбудеться перший Саміт миру для України.

Місцем проведення першого Саміту миру для України сторони обрали Бюргеншток, розташований неподалік швейцарського міста Люцерн. Про це ]]>повідомляє ]]>Офіс Президента України, передає Час Пік.

"Організація Саміту є результатом скоординованих зусиль української та швейцарської сторін. У ньому візьмуть участь лідери країн та голови урядів з усіх континентів. Засади роботи цього заходу було вироблено та погоджено під час низки міжнародних зустрічей радників із національної безпеки, ініційованих Офісом Президента для опрацювання Української формули миру.

Саміт стане платформою для діалогу щодо шляхів досягнення всеохопного, справедливого й тривалого миру для України згідно зі Статутом ООН та нормами міжнародного права. Повагу до цих принципів засвідчили всі запрошені до участі в заході", - йдеться у повідомленні ОП.

Як зазначив Президент України Володимир Зеленський, саміт має важливе значення не тільки для України, тому є впевненість, що "кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті".

"Ідеться про глобальну роль кожної країни, а також про справжню повагу до міжнародного права та мирного співіснування в усьому світі", - написав Зеленський на своїй сторінці у мережі Х (відомій раніше як Twitter).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк