18.12.2023, 08:52

В одному з кабінетів, де міг працювати Залужний, виявили прослушку — СБУ відкрила кримінальне провадження

Альона Тихоненко | Всі новини автора
прослушка

В одному з кабінетів, де потенційно в майбутньому міг працювати головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, знайшли технічний пристрій - прослушку.

У зв'язку з цим СБУ відкрила кримінальне провадження, повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу СБУ.]]>

Техніку виявили не в кабінеті Залужного, а в приміщенні, яке він потенційно міг використати для роботи. За даними СБУ, пристрій перебував у неробочому стані:

"Будь-яких засобів накопичення інформації чи засобів віддаленої передачі аудіозаписів не виявлено. Даний технічний пристрій буде передано на експертизу", — йдеться у повідомленні.

Цю новину прокоментувала колишня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Вона зауважила, що усі усвідомлюють можливість прослуховування, і це враховується при спілкуванні голосом.

"Але те, що в нас є зливи секретної інформації, скажімо, зі штабів - так. Військова таємниця вже не раз ставала публічною", — написала Маляр.

Також вона розповіла детальніше про специфіку роботи на відповідальних державних посадах, зокрема те, що це робота під наглядом, тому що стоїть питання державної безпеки:

"Працівники спеціальних служб зобов‘язані пильнувати за тим, щоб посадовець не завдавав шкоди державній безпеці. Наприклад, на носіях державної таємниці є серйозні обмеження навіть щодо спілкування. Так є категорія осіб з якими неможна без офіційного дозволу та інструктажу комунікувати", — додала Маляр.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: Деталі засідання, під час якого закарпатський депутат Батрин підірвав гранати - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: