07.05.2024, 15:33

Уряд Росії подав у відставку після інавгурації Путіна

Віктор Білий | Всі новини автора

У Росії пройшла інавгурація Путіна, уряд під керівництвом Мішустіна склав свої повноваження. Нового прем'єр-міністра може затвердити 10 травня.

Відповідне розпорядження у вівторок, 7 травня, підписав російський прем'єр-міністр Михайло Мішустін, передає Час Пік із посиланням на росЗМІ.

За законом, після вступу на посаду президент має розпустити старий уряд та затвердити новий.

Відповідно до законодавства, найближчими днями Путін внесе в Держдуму кандидатуру нового прем'єр-міністра. Хто це буде, поки що неясно. Засідання Думи, на якому буде затверджено кандидатуру, заплановано на 10 травня.

До ствердження нового прем'єра весь склад попереднього уряду продовжить роботу в статусі виконуючих обов'язки.

Протягом тижня після затвердження Думою новий прем'єр має надати президентові пропозиції про структуру нового уряду.

Перед інавгурацією спікер Дмитро Пєсков заявив, що Путін може вже сьогодні запропонувати кандидатуру на посаду прем'єра.

"Цілком можна очікувати. Сьогодні кабінет міністрів складе свої повноваження, вони всі перетворяться на виконувачів обов'язків", - сказав він.

Зазначимо, що сьогодні 7 травня у Кремлі розпочалася п'ята президентська інавгурація Володимира Путіна.

На інавгурацію Путіна приїхали представники шести країн ЄС: Франції, Угорщини, Словаччини, Греції, Мальти та Кіпру. Про це повідомляє українська служба "Радіо Свобода" із посиланням на список учасників заходу.

У Франції пояснили, що участь французького дипломата у цьому дійстві не означає, що країна вважає обрання Путіна легітимним чи визнає його. За словами чиновника, Франція розуміє і засуджує репресії, в яких відбувалися ці вибори. Присутність посла означає лише те, що "Франція має посольство у Москві".

Читайте також: Спецслужби РФ готують новий теракт у Москві чи Санкт-Петербурзі - АТЕШ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: