07.05.2024, 14:24

Готували вбивство Зеленського: СБУ викрила мережу агентів 5 служби ФСБ РФ

СБУ разоблачила сеть агентов 5 службы ФСБ РФ

Контррозвідка та слідчі СБУ зірвали плани ФСБ із ліквідації Президента України та інших представників вищого військово-політичного керівництва держави. Затримано двох полковників УДО.

Як ]]>повідомили ]]>в СБУ, до складу мережі, діяльність якої ФСБ керувала з Москви, входили двоє полковників УДО, які "зливали" секретну інформацію РФ, передає Час Пік.

"Ворог активно розробляв плани із ліквідації Президента Володимира Зеленського. Одним із завдань агентурної мережі фсб був пошук виконавців серед військових, наближених до охорони Президента, котрі б могли взяти Главу держави в заручники, а згодом його вбити.

Окрім Володимира Зеленського ворог планував ліквідувати Голову СБУ Василя Малюка, очільника ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців", - повідомили в СБУ.

Служба безпеки України поетапно задокументувала злочинні дії фігурантів та затримала їх.

"Про нашу спецоперацію знало обмежене коло осіб, а її хід я контролював особисто. Теракт, який мав стати подарунком путіну до інаугурації, насправді став провалом російської спецслужби. Але ми не повинні забувати – ворог сильний і досвідчений, його не можна недооцінювати. Ми й далі будемо працювати на випередження, щоб кожен зрадник отримав заслужені судові вироки", - зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

У зловмисників проведено обшуки, під час яких виявлено та вилучено засоби ураження, а також інші докази злочинної діяльності.

Наразі їм повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (готування до терористичного акту).

Підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Фігурантам загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: