15.04.2024, 13:59

У Росії під загрозою затоплення опинився Томськ: оголошено евакуацію

В России под угрозой затопления оказался Томск

У Росії чергове місто йде під воду. У Томську обрушилася земляна дамба, річка почала виходити з берегів та затоплювати місто. Влада радить людям евакуюватися.

У Томську почалася евакуація людей. Через невдалі льодовзривні роботи, що проводилися напередодні, рівень води у річці піднявся до рекордної позначки. Про це повідомляє Telegram-канал "Mash", передає Час Пік.

Через розлив річки Томь сталася руйнація насипної дамби в районі Комунального мосту, розташованого на лівому березі річки. Земляний вал відокремлює один від одного річку Томь та безстічне озеро Сінна Кур'я.

Зона затоплення швидко розширюється. Деякі ділянки доріг розмило, вода почала затоплювати будинки.

Місцева влада заспокоює людей, запевняючи, що у зв'язку з розмивом земляного валу мосту нічого не загрожує, оскільки стоїть він на глибоких бетонних опорах.

Томська обласна пошуково-рятувальна служба заявила про ймовірне підвищення рівня води у річці Томь до небезпечної позначки 890 см. Мер порадив городянам евакуюватися до безпечних місць. У Томському районі проводиться евакуація сільських жителів, через паводок вже затоплено 93 присадибні ділянки та 143 будинки.

Нагадаємо, масштабні паводки у Росії почалися в Орську, захопили Оренбург й вже дійшли до Кемеровської та Томської областей. За словами місцевих жителів, у селах вода знищує буквально все на своєму шляху. Також вони стверджують, що їм практично ніхто не надає допомоги.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: