29.04.2024, 14:14

"Окупанти намагаються захопити Часів Яр не рахуючись із втратами свого особового складу і техніки", - речник ОСУВ "Хортиця"

Оксана Мовчан | Всі новини автора
цічапр

Задля захоплення Часового Яру Донецької області, окупанти намагаються обійти його по флангах через населені пункти Богданівка та Іванівське. Ворог штурмує Андріївку та Кліщіївку.

Про це розповів речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передає Час Пік.

Він розповів, що окрім Іванівського та Часового Яру, противник намагається повернути під свій контроль Кліщіївку та вийти на рубіж по каналу "Сіверський Донець-Донбас".

За словами речника, ситуація навколо міста Часів Яр складна, але Сили оборони контролюють обстановку й ворожої армії в місті немає.

"Окупанти намагаються захопити місто не рахуючись із втратами свого особового складу і техніки. Задля його захоплення російська армія намагається обійти його по флангах через населені пункти Богданівка та Іванівське. Вони намагаються активно штурмувати ці селища, щоб взяти в лещата Часів Яр, але цього йому повною мірою не вдається зробити", – розповів він.

Найбільше штурмів на Часово-Ярівському напрямку було проведено неподалік Білогорівки, зазначив військовий.

Також речник наголосив, що противник проводить штурми мобільними вогневими групами на гольф-карах, квадроциклах і кросових мотоциклах.

"Водночас хоч і штурмові дії тривають цілодобово, ворог успіху тактичного в цих населених пунктах не мав", - підкреслив він. 

Волошин зазначив, що намагаючись вирівняти лінію бойового зіткнення росармія додатково штурмує Андріївку та Кліщіївку. 

Також він заявив, що ситуація на Бахмутському напрямку зараз дуже складна: артилерія росіян не затихає, але танків та БМП у ворога стало значно менше.  Наразі триває боротьба за контроль логістичних маршрутів.

"Не можна сказати, що лише ворог намагається штурмувати. Сили оборони також штурмують позиції противника, відбивають оборонні рубежі окупантів і його вогневі точки. Ми також здійснюємо свої контратакуючі дії, на тактичному рівні займаємо їх вогневі позиції, вибиваємо з рубежів. Тактична ситуація досить динамічна, непроста і постійно змінюється", – підсумував він.

Читайте також:

На окупованих територіях Луганщини та Донеччини сплеск злочинів сексуального насильства

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк