18.04.2024, 21:02

Велика екологічна бомба, або Як росіяни перетворюють Луганщину на великий смітник

Марина Гончар | Всі новини автора
луганщина

На тимчасово окупованих територіях України Росія впроваджує низку заходів, які призводять до серйозного загрози забруднення довкілля та загального занепокоєння ситуацією на "звільнених" землях. Одним з таких заходів є створення великих сміттєзвалищ, які фактично перетворюються на екологічні бомби.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Під виглядом переробного заводу, окупанти організовують новий сміттєвий полігон "Луганськ" поблизу Родакового на кордоні Лутугинського і Слов’яносербського районів. Це лише один із шести запланованих російських сміттєзвалищ тільки на Луганщині.

Крім того, відомо про плани створення ще двох полігонів у Сєвєродонецьку і Антрациті.

Це рішення викликає серйозне обурення та занепокоєння серед місцевого населення, оскільки вже довгий час сміттєзвалища на окупованих територіях адекватно не вирішуються.

Щобільше, російські окупанти вже практикують вивезення сміття з Ростовської області на окуповані території, водночас відмовившись від будівництва нового полігону поблизу Ростова через протести місцевих мешканців.

Зараз сміття стає серйозною проблемою на ТОТ. Несанкціоновані сміттєзвалища, антисанітарія, та інші проблеми стали звичними явищами навіть на вулицях великих міст, створюючи загрозу не лише для навколишнього середовища, але й для здоров'я та життя місцевих жителів.

Так, наприклад, у Луганську. Ситуація з вивозом сміття стає все більш критичною, а місцеві так звані "владні" структури залишаються бездіяльними перед цією проблемою. 

Читайте також: В окупованій Горлівці "прилетіло" по медустанові: у мережі показали наслідки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк