30.04.2024, 19:49

"Щодо ракетного удару по Одесі": аналіз військового експерта

Марина Гончар | Всі новини автора
замок

На сьогодні стало відомо про те, що по Одесі було завдано удару балістичною ракетою, типу 9М723 ОТРК "Іскандер" з бойовою частиною касетного типу.

Про це повідомляє військовий оглядач Олександр Коваленко, передає Час Пік.

"Це перший випадок, коли окупанти завдають удару по Одесі балістичною ракетою з касетною БЧ", - наголосив він.

Експерт підкреслив, що вчора низка спостерігачів вирішили, що було збиття цієї ракети, помилково прийнявши розкриття БЧ за ураження її ЗУР.

"Проте очевидно, що російські окупанти пішли на вчинення кривавого злочину якраз після Вербної неділі, навмисно", - йдеться у повідомленні.

Касетні БЧ застосовують у разі наміру вразити велике скупчення живої сили або техніки противника. Суть таких БЧ - нанесення удару по великій площі, що вчора і сталося в Одесі. Тільки удар було завдано не по військових об'єктах, а по цивільних. Причому, вражаючий ефект був посилений наявністю шрапнелі в суббоєприпасах.

"Російське командування прекрасно знало, що в цій локації немає військових об'єктів, а навіть якби й були, то по них логічніше бити осколково-фугасними БЧ проникаючого, бетонобійного типу. Але ні. Вибрані були саме касети, причому з посиленим вражаючим ефектом", - повідомив аналітик.

На думку Коваленко, це вкотре показує те, що терор проти цивільного населення для російських окупантів залишається пріоритетним настільки, що окупантам не шкода на нього витрачати дорогі та непрості у виробництві 9М723. Вбивства заради вбивства, терор і паніка - ось основна мета РОВ.

"Мир душам загиблих...", - написав він.

Як повідомлялось раніше, на Одещині оголошено День жалоби у зв'язку з загибеллю мирних жителів внаслідок ракетного удару, завданого російськими окупаційними військами 29 квітня. Кількість жертв зросла.

Нагадаємо, що внаслідок ракетного удару спалахнула пожежа у палаці студентів "Одеської юридичної академії", більше відомого як резиденція екснардепа Сергія Ківалова, або "Замок Гаррі Поттера".

Читайте також: "Нові злочини окупантів": з ТОТ Херсонщини вивозять неповносправних українців

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк