02.05.2024, 19:36

Удар по Дергачах: постраждали девʼять людей, серед них вісім дітей - фото

Оксана Мовчан | Всі новини автора
йфячіц

Місто Дергачі під Харковом опинилось під російським авіаційним обстрілом з використанням керованих авіабомб (КАБи). Унаслідок чергової ворожої атаки постраждали  дев'ять мирних мешканців, серед них вісім дітей.

Про це повідомляє голова Харківської ]]>ОВА ]]>Олег Синєгубов, передає Час Пік.

Російські терористи знову вдарили по цивільній інфраструктурі у Дергачах Харківського району.

"Два влучання, одне із них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом внаслідок російського удару постраждали 8 дітей та 1 чоловік похилого віку. Серед постраждалих двоє 11-річних, двоє 12-річних дітей та дві дитини 13 та 15 років. Стан середньої тяжкості. Також в одного хлопчика гостра реакція на стрес, а у ще одного зафіксували легкі травми — без потреби в госпіталізації. Постраждав 75-річний чоловік. Йому надали допомогу на місці. Неприхований терор серед білого дня щодо дітей та літніх людей. Жодного військового об‘єкта поряд", - йдеться у повідомленні посадовця.

За процесуального керівництва ]]>Харківської обласної прокуратури]]> розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За попередніми даними, ворог завдав ударів по місту УМПБ Д30-СН (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см).

Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками ЗС РФ.

​​​​​​​ ​​​​​​​

Читайте також:

Росіяни вдарили ракетами по сортувальному депо та відділенню "Нової пошти" в Одесі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк