16.04.2024, 11:43

Окупанти заявили про намір ліквідувати полігон небезпечних відходів біля Лисичанська

Оккупанты заявили о намерении ликвидировать полигон опасных отходов возле Лисичанска / Волчеяровка

У так званому "Міністерстві природи ЛНР" заявили, що роботи з ліквідації небезпечних відходів біля окупованого Лисичанська буде завершено до 2030 року.

Роботи з ліквідації небезпечних відходів на полігоні, який розташований біля селища Вовчоярівка поблизу Лисичанська, буде завершено до 2030 року. Про це заявили у т.зв. "Мінприроди ЛНР", передає Час Пік.

Там зазначили, що на полігоні складували промислові відходи Рубіжанський хімічний комбінат "Краситель", Рубіжанський картонно-тарний комбінат та НВП "Зоря", а також сєвєродонецький "Азот".

Ще у січні 2024 року в Мінприроди РФ заявляли, що "в рамках програми соціально-економічного розвитку нових регіонів" на полігоні "Вовчоярівка" біля Лисичанська буде ліквідовано близько 500 тис. тонн небезпечних хімічних відходів.

Як зазначили у відомстві, фахівці вже розпочали перший етап масштабного проєкту – розробку проєктно-кошторисної документації. Повністю роботи планують закінчити до 2030 року.

Заявляючи про "грандіозні" плани, окупанти досі не можуть вирішити проблему із вивезенням сміття у захоплених містах. І це велика проблема не лише міст, "звільнених" у 2022 році, сміттям завалено міста, які живуть у "руському мирі" вже з 2014 року.

Читайте також: "Якби не було війни": Плани, мрії та надії Сєвєродонецька та Лисичанська, яким не судилося здійснитися

Читайте ще: "Десять років потому": Як змінився Луганськ за 10 років існування в "руському мирі"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк