07.04.2024, 15:10

На початку літа РФ наступатиме на Донбасі: У ГУР назвали стратегічний напрямок ворога

Віктор Білий | Всі новини автора

До кінця весни, на початку літа в Україні очікують на активізацію російських наступальних дій на Донбасі. Стратегічним напрямком для ворога є Покровськ, не виключено просування і на Часів Яр Донецької області.

Про це заявив голова Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, повідомляє Час Пік.

Буданов зазначив, що окупанти трохи просунуться у бік Часового Яру.

"Вони рухатимуться у напрямку міста Покровська", - цитує телеканал Буданова на своєму сайті.

При цьому глава ГУР вважає, що до початку очікуваного російського наступу значних змін на фронті не буде: "Ситуація є досить складною, але вона під контролем".

При цьому Буданов не відкидає й українського наступу цього року. Проте говорити на цю тему докладніше він не став, уточнивши, що відповідальність за цю сферу лежить на Генштабі ЗСУ.

Він наголосив, що Україна потребує зараз "додаткових обсягів артилерійських систем, додаткових обсягів боєприпасів". Коментуючи спільну закупівлю європейськими країнами за ініціативою Чехії в третіх країнах 800 тисяч артилерійських боєприпасів для ЗСУ. Глава ГУР зазначив, що поки "не відчуває" їхньої присутності на фронті.

Зазначимо, що Часів Яр Донецької області залишається під контролем українських сил. При цьому, найбільш жорсткі бої продовжуються в районах Первомайського і Водяного, а також на схід від Часів Яру, де ворог намагається прорвати оборону ЗСУ.

Читайте також: Росіяни атакували Покровськ Донецької області, є жертви: у мережі показали наслідки обстрілу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк