18.04.2024, 11:32

До Києва прибув віцеканцлер Німеччини: мета візиту

Оксана Мовчан | Всі новини автора
йцукамипе

Віцеканцлер і міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек 18 квітня приїхав до Києва з неанонсованим візитом.

Про це повідомляє інформаційний ресурс ]]>RND]]>, передає Час Пік.

За словами Габека, його поїздка відбувається у той час, коли Україна особливо потребує підтримки та допомоги.

"Українці борються за своє самовизначення проти путінської агресії, вони також борються за цінності, які роблять Європу такою, якою вона є", – заявив він.

Віцеканцлер наголосив, що успіх України в оборонній боротьбі відповідає фундаментальним інтересам Німеччини.

За його словами, візит є знаком того, що Німеччина має і буде надавати тривалу підтримку Україні.

Габек планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, віцепрем'єркою – міністеркою економіки Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком. Переговори буде зосереджено на атаках Росії на енергетичну інфраструктуру України, які значно посилили останнім часом.

Віцеканцлер хоче обговорити, як Німеччина може надати надзвичайну допомогу й допомогти побудувати стійкіші структури енергетики.

Крім співпраці в енергетичній галузі, Німеччина хоче активізувати відносини й в інших сферах, зокрема в оборонній промисловості, йдеться в публікації.

Попри війну, німецькі компанії дуже зацікавлені у співпраці. Після того як мінекономіки вирішило й надалі забезпечувати інвестпроєкти в Україні держгарантіями, попит різко зріс, пише RND. Лише торік було схвалено 22 заявки на отримання інвестиційних гарантій в Україні.

Читайте також:

Стало відомо, які міста України набули статусу "прозорі" в умовах війни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк