03.04.2024, 20:17

Україна отримає від Великобританії партію обладнання для розмінування

Марина Гончар | Всі новини автора
україна британія

Велика Британія домовилася з приватним підприємством про ремонт партії допомоги для розмінування, яку планується передати Україні.

Про це, з посиланням на сторінку Міноборони Британії, передає Час Пік.

Pearson Engineering, відомий постачальник військових інженерних рішень, був обраний Міністерством оборони Великобританії (МО) для постачання обладнання, спрямованого на нейтралізацію повсюдної загрози від мін і саморобних вибухових пристроїв в Україні.

Контракт, укладений за сприяння Defence Equipment & Support (DE&S) від імені Великої Британії та Міжнародного фонду для України (IFU), є ключовим компонентом пакета підтримки технічного обслуговування та маневру вартістю понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів, оголошеного в жовтні 2023 року.

Роль Pearson Engineering охоплює надання багатоцільових транспортних інтерфейсів, що дозволяє українській бронетехніці інтегрувати протимінні плуги самозахисту, надані британською армією та відремонтовані Pearson Engineering.

Ці інтерфейси не тільки полегшують проходження маршрутів, але й пропонують гнучкість для розміщення різного наземного обладнання, що має вирішальне значення для ефективної протидії різноманітним перешкодам.

Крім того, Pearson Engineering постачає машини для розмінування з дистанційним керуванням, такі як MW370, призначені для нейтралізації боєприпасів і встановлення безпечних проходів через цивільну місцевість, а також Barbadian Mine Rollers, які забезпечують захист від мін із підривним запалом та саморобних вибухових пристроїв.

Усвідомлюючи нагальну потребу України в такому обладнанні, комплекти запасних частин і матеріально-технічного забезпечення супроводжують поставлені засоби, забезпечуючи безперервну оперативну готовність до захисту Збройних Сил України. Ян Белл, генеральний директор групи Pearson Engineering, підкреслив прагнення компанії надавати життєво важливі рішення, використовуючи свій великий досвід у розробці та постачанні обладнання для розмінування по всьому світу.

Читайте також: У підмосковному Подольську стався вибух: у частині міста зникла електрика - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк