16.04.2024, 10:01

Наступ РФ може стати проблемою для ЗСУ через відсутність допомоги від США - ISW

всу

РФ готує великий наступ на початку літа Якщо на той час військова допомога США не буде розблокована, наступ противника стане серйозною проблемою для ЗСУ.

Про це йдеться у ]]>звіті]]> Інституту вивчення війни (ISW) від 15 квітня поточного року, передає Час Пік.

Аналітики впевнені, що допомога США у сфері безпеки є життєво важливою для здатності ЗСУ захиститися від нинішніх та майбутніх наступальних операцій РФ, які розпочнуться наприкінці весни та влітку.

В ISW нагадали заяву начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова про те, що українські війська готуються до відображення майбутнього великого російського наступу, який очікується наприкінці травня чи на початку червня. За словами Буданова, цей наступ буде "катастрофічно складним" без військової допомоги Заходу.

Також ISW наводять заяву міністра оборони Рустема Умерова, що поточна ситуація на сході України є "напруженою" і що російські війська зосереджують свої зусилля на захід від Бахмута у напрямку Часового Яру. За його словами, українські війська успішно використовують сучасну техніку проти особового складу росіян. 

Крім того, в ISW навели заяву спікера українського угрупування "Хортиця" Назара Волошина, який заявив, що українські сили на Бахмутському та Авдіївському напрямках можуть використовувати лише від одного до п'яти артилерійських снарядів на кожні 10 артилерійських снарядів, випущених російськими силами, хоча українська артилерія є точнішою.

На думку аналітиків, здатність Сил оборони України видбивати активізацію російських наступальних операцій на сході погіршилася через брак матеріально-технічних засобів і, ймовірно, продовжить погіршуватися в найближчому майбутньому, якщо триватиме затримка з наданням військової допомоги з боку США.

"Російські війська зараз користуються дефіцитом українських матеріальних засобів, викликаних відсутністю допомоги з боку США, для досягнення незначних тактичних успіхів. Однак майбутні російські наступальні операції можуть досягти більших та загрозливіших успіхів, особливо на захід від Бахмута, якщо США продовжуватимуть відкладати допомогу Україні", - йдеться у звіті ISW.

Читайте також: Спікер Палати представників оприлюднив плани допомоги від США для України, Ізраїлю та Тайваню - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк