15.04.2024, 10:28

Йдуть заморозки та дощі: українців попередили про погіршення погоди

заморозки

Друга половина квітня може виявитися дуже нестабільною та контрастною. У деяких регіонах України очікуються заморозки та дощі.

Про це свідчите прогноз синоптика Ігоря Кібальчича виданню ]]>Meteoprog]]>, передає Час Пік.

"Внаслідок зміни синоптичних процесів над більшою частиною Європи погода в нашій країні прогнозується більш нестійкою та вологою порівняно з першою половиною місяця. Циклонічна діяльність та активізація атмосферних фронтів на тлі зниженого тиску призведе до випадання дощів, особливо у західних та північних областях. Температура повітря розподілиться країною вкрай нерівномірно", - прогнозує синоптик.

За його словами, південно-східні регіони продовжать перебувати в аномально теплій повітряній масі, тоді як на західні та північно-західні області пошириться холодне повітря з боку Балтійського моря та Скандинавського півострова.

"Тому у другій половині тижня тут не виключені заморозки, як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі. Зорово такі температурні контрасти добре помітні на прогностичній карті середньої аномалії температури повітря у Східній Європі на період з 15 по 22 квітня", - зазначає Кібальчич.

Синоптик прогнозує, що у п'ятницю, 19 квітня, у західних регіонах температура може опуститися до -4 градусів у нічний час.

Читайте також: Тонуть, але не у воді: Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне охопило "повальне" лихо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк