16.04.2024, 07:57

Спікер Палати представників оприлюднив плани допомоги від США для України, Ізраїлю та Тайваню - ЗМІ

палата представителей сша

Спікер Майк Джонсон оприлюднив свій план передачі іноземної допомоги через Палату представників. План полягає в тому, щоб чотири проєкти закону перемістити під одну процедуру.

Про це повідомляє видання ]]>The Hill]]>, передає Час Пік.

У понеділок, 15 квітня, Джонсон оприлюднив свою пропозицію під час закритої конференції Палати представників Республіканської партії після кількох місяців відкладення будь-яких рішень щодо політично гострої теми.

За словами двох законодавців від Республіканської партії, які були присутні на зустрічі, план полягає в тому, щоб перемістити чотири законопроєкти (допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та іншим пріоритетам національної безпеки) під одну процедурну норму, яка дає змогу процес внесення поправок.

Законопроєкт, пов'язаний з національною безпекою, за словами одного із законодавців Республіканської партії, включатиме заборону TikTok, положення, яке дозволить США використовувати конфісковані російські активи для допомоги Україні, акт ленд-лізу для військової допомоги та конвертовані кредити для гуманітарної допомоги.

Однак поточний план не містить жодних положень про кордон. За словами представника Республіканської партії Кевіна Герна, це може спричинити опозицію серед жорстких консерваторів, які стверджують, що будь-яка допомога Україні має поєднуватися із законодавством для вирішення ситуації на південному кордоні.

Читайте також: У ПАРЄ не визнали легітимність Путіна, - Гончаренко

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк