15.04.2024, 21:17

У Росії знесли єдиний храм ПЦУ бульдозерами - фото

Марина Гончар | Всі новини автора
храм

У підмосковному Ногінську 11 квітня росіяни знесли єдиний храм Православної церкви України на честь Пресвятої Трійці, який зводив і де служив митрополит Адріан. Не просто закрили - а саме зруйнували саму будівлю.

Про це повідомив клірик ПЦУ Святослав Скороход у Facebook, передає Час Пік.

"На четвертому тижні Великого посту остання духовна барикада українського духу в Росії знищена. Раніше на болотах було закрито українську бібліотеку та ліквідовано єдину організацію української діаспори", - написав він.

За словами священнослужителя, в Україні завжди були десятки тисяч храмів Московського патріархату, а в Росії лише один храм ПЦУ. Він був розташований у Ногінську Московської області.

У 2016 році Ногінський районний суд ухвалив рішення про знесення храму, оскільки він нібито заважав спокою місцевого населення.

"У 2013 році я висвячувався в цьому храмі, а з 2008 по 2015 рік був прессекретарем владики Адріана. Тому хочу сказати одне: ця українська святиня була про історію віри та спротиву російській владі та Московській патріархії навіть там, де це здавалося зовсім неможливим!", - наголосив священник.

Читайте також: В окупованому Криму "прилетіло" у російський командний пункт, - ЗМІ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк