23.03.2024, 16:33

Теракт у підмосковному "Крокус Сіті Холлі": ГУР заперечує звинувачення Путіна, що терористи тікали до України

Віктор Білий | Всі новини автора

Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що версія, що розповсюджується Росією, про те, що виконавці теракту в "Крокус Сіті Холлі" тікали до України, "не витримує жодної критики".

Про це він заявив в ефірі телемарафону, повідомляє Час Пік.

"Для цього не треба бути експертом з питань безпеки. Понад два роки триває повномасштабна війна, прикордонні території насичені ворожими військами, спецагентами, представниками спецслужб, силовиками. Лінія кордону замінована, спостереження ведеться всіма засобами, включаючи аеророзвідку, з обох сторін. як Білгородська та Курська, взагалі зараз є зоною активних бойових дій після останніх подій. І, зрозуміло, ця версія не витримує критики, це розуміють усі у світі, крім, можливо, зазомбованого російського населення", - відзначив Юсов.

На його думку, "зараз є всі ознаки того, що ми маємо справу саме з такою діяльністю російських спецслужб. Далі цілком імовірно буде нагнітання істерії, закручування гайок і ліквідація навіть формальних залишків громадянських прав і свобод".

У ГУР впевнені, що такі дії Москви не вплинуть на хід війни.

"РФ також спробує використати теракт, щоб змінити ситуацію на міжнародній арені", - вважає Юсов.

Нагадаємо, раніше ФСБ заявила, що терористів нібито затримали в Брянській області недалеко від кордону з Україною, і що вони їхали саме в Україну, тому що "мають там зв'язки".

Глава Росії Володимир Путін також повідомив, нібито для підозрюваних у теракті "було підготовлено вікно" для переходу кордону з Україною.

Читайте також: "Кому вигідний теракт у Москві?": перші думки та версії про трагедію в "Крокус Сіті Холлі"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк