15.04.2024, 09:45

На окупованій частині Донбасу росіяни налагодили схеми постачання та розповсюдження наркотиків, - ЦНС

наркомания

Окуповані території Луганської та Донецької області захлеснула хвиля наркотиків із РФ. Росіяни роками напрацьовували на Донбасі схеми постачання та розповсюдження наркотичних речовин.

Про це ]]>повідомляє]]> Центр національного спротиву, передає Час Пік.

"Величезна хвиля розповсюдження різноманітних наркотиків захлиснула частини окупованих регіонів України. За даними українського підпілля найбільш вразливим до цієї проблеми став Донбас. Тут вже роками працюють масштабні схеми постачання з РФ, виготовлення та розповсюдження різноманітних наркотичних засобів. Здебільшого контролюють та охороняють цей бізнес кадирівські бандформування", - йдеться у повідомленні.

Окупаційна "влада" формально вдається до "боротьби з наркоторгівлею". За даними ЦНС, днями показово було затримано медпрацівника, який займався поширенням наркотиків. У нього вдома вилучили понад 10 кг заборонених препаратів. Але ситуацію такі затримання не змінюють. Насамперед причина в тому, що наркоманія серед російських військових, яких на Донбасі багато, - поширене явище.

"До лав окупаційних військ не соромляться брати наркозалежних і саме такі виявляють особливу жорстокість щодо місцевого населення. Дуже часто російські солдати грабують аптеки та розправляються з провізорами, коли ті не можуть дати їм потрібні препарати", - додають у ЦНС.

Читайте також: Тонуть, але не у воді: Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне охопило "повальне" лихо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк