14.04.2024, 23:20

Окупанти зосередилися на прориві західніше від Бахмута, ситуація на Східному напрямку напружена, - Умєров

Марина Гончар | Всі новини автора
схід

Міністр оборони Рустем Умєров 14 квітня відвідав підрозділи на Східному напрямку. За його словами, росіяни намагаються просунутися вглиб позицій Сил оборони, зосередившись для прориву на захід від Бахмута.

Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

Умєров зазначив, що ситуація напружена, та попри чисельну перевагу противника, українські військові зривають ворожі плани.

"Це завдяки відвазі, підготовці та професійності захисників, які вдало використовують сучасні технологічні системи, протидіючи ворогу, що намагається отримати перевагу живою силою", — пояснив він.

Міністр додав, що вручив державні нагороди та відомчі відзнаки військовослужбовцям, які відзначилися в тяжких боях з окупантами.

Сьогодні в Генеральному штабі Збройних сил України розповіли, що протягом доби на фронті зафіксували 42 бойових зіткнення. Так, українські захисники відбили по шість атак ворога на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Також російські окупанти за підтримки авіації 11 разів намагалися прорвати оборону українських військ на Новопавлівському напрямку.

На Оріхівському напрямку вони атакували 4 рази, теж застосувавши авіацію.

Загалом війська РФ завдали 8 ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснили 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.

Читайте також: Війська РФ скинули на Очеретине авіабомбу: потрапили у 5-поверхівку, є жертви - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк