14.04.2024, 17:26

"Відкрили свої магазини з крадених речей": Як жителі Лисичанська та Сєвєродонецька адаптувалися до нових реалій

Віктор Білий | Всі новини автора

Жителі Лисичанська та Сєвєродонецька в Луганській області розповіли у мережі, як змінилося їхнє життя в умовах окупації. Від магазинів із краденими речами до складних умов без світла та води.

Час Пік зібрав кілька повідомлень жителів "трикутника", які поділилися своїм життям під окупацією.

Вони розповідають, що деякі, хто пережив війну, змогли адаптуватися і навіть відкрили власні магазини з крадених речей. Звичайно, це не секрет, адже багато хто бачить і знає про це.

"Хто хоче, той крутиться і живе непогано. Багато хто, хто війну там пережив, тепер відкрили свої магазини з крадених речей, ну що тут таїти, все це бачать і знають. Хтось своєю працею заробляє, автомайстерні, ремонти, перукарі та багато чого іншого. інше. Хто хоче, той крутиться, ну а хтось тільки ниє, як там усе погано...”.

Життя тут складне, і не всім вдається зводити кінці з кінцями. Деякі, хто займається торгівлею, живуть краще за інших, а решта намагаються виживати як можуть.

"У вас все супер, але багато кінців з кінцями ледве зводять. Бариги, як і раніше все купують, а інші виживають... Скажу одне там живуть добре не все. І не у всіх хороша пенсія".

"Я знаю як живуть у Новодружеську. У мене там багато знайомих. Я не вигадую. Зараз моя подруга живе без світла без води в холодній квартирі...".

Щодо гуманітарної допомоги, то її видавали, але тепер кількість допомоги зменшили втричі, як і якість. Здається, ті, хто пише про чудове життя, справді не знають реалій життя у місті.

"Все правильно, гуманітарку дають, але урізали втричі, а консерви є неможливо, я так розумію, пишуть, що всі відмінно ті, хто в місті не живе...".

Читайте ще: "Іноземці" у своїй країні: Кому з мешканців Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного загрожує депортація

Читайте також:

Зручно пересуватися нею пішки: у мережі показали на відео стан залізниці у Лисичанську

"Дивуюсь людській жадібності": до чого доходить мародерство в Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк