14.04.2024, 15:43

"Законопроєкт" про позбавлення громадянства у "ЛНР", і тривожна ситуація у Сєвєродонецьку: В ОВА розповіли про ситуацію на Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

У РФ обговорюється новий "законопроєкт", який передбачає позбавлення громадянства мешканців так званої "ЛНР". У цей час Сєвєродонецьк знову страждає від лісових пожеж, які продовжуються вже четвертий день. Тим часом у Білогорівці напруга не зменшується через постійний тиск з боку окупаційних сил.

Про ситуацію на окупованій Луганщині повідомляє пресслужба ЛОВА у Фейсбуці, передає Час Пік.

"За новим законопроєктом РФ, який може набути чинності 1 липня 2024 року, особи без російського паспорта в "ЛНР" можуть бути визнані іноземцями й депортовані як загроза для окупаційної влади. Також розроблено механізм депортації для тих, хто вже має російський паспорт за порушення присяги. Ці заходи переважно торкнуться мешканців окупованих територій", - йдеться у повідомленні.

Тим часом ліси навколо Сєвєродонецька продовжують горіти, що становить загрозу населенню поблизу села Боровеньки, Олександрівки, Пурдівки. "Окупаційна влада не здатна ефективно реагувати на ці пожежі, продемонструвавши свою нездатність до дієвих дій".

Повідомляючи про ситуацію на фронті в ОВА зазначили, що на Лиманському та Куп'янському напрямках зараз спостерігається оперативна пауза ворога.

"Однак основні зусилля ворога сконцентровані у Білогорівці, де наші захисники витримують напади, стримуючи просування агресора", - розповів Артем Лисогор, керівник Луганської ОВА.

Читайте також: 

"Іноземці" у своїй країні: Кому з мешканців Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного загрожує депортація

У Сєвєродонецьку горить ліс: у мережі показали фото та розповіли, скільки коштує підключити інтернет у місті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк