13.04.2024, 15:38

Грабіж евакуйованих мешканців та вплив працівників із РФ: Стрюк розповів про обстановку в окупованому Сєвєродонецьку

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованому Сєвєродонецьку на Луганщині зараз проживає приблизно 15 тисяч місцевих жителів, решта – це працівники з Росії та російські військовослужбовці.

Олександр Стрюк, начальник Сєвєродонецької ВЦА, поділився цією інформацією про обстановку в місті в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

Він зазначив, що згадані 15 тисяч людей - це жителі, які залишилися в місті, попри окупацію, і не змогли його залишити з різних причин. Загалом стабільна чисельність населення у громаді становить близько 25 тисяч осіб.

"Російські окупанти активно займаються пропагандою, створюючи ілюзію добробуту в Сєвєродонецьку. Вони проводять ремонти в будівлях, що збереглися, в той час, як триває примусова націоналізація квартир, що залишилися без власників. Ці дії вони маскують під звичайні ремонтні роботи", - повідомив начальник ВЦА.

За словами Стрюка, російські окупаційні сили систематично заселяють будинки, що ремонтуються, своїми людьми, які прибули підтримувати окупаційну владу, і безцеремонно займають простір, залишений евакуйованими жителями. "Такі дії супроводжуються нахабством та цинізмом, включаючи вимогу до власників нерухомості доводити свої права на власність перед окупаційною адміністрацією".

Читайте також: 

"Екзотична назва для "Азота", працевлаштування на підприємство, ремонти та прибирання": як саме триває "відновлення" Сєвєродонецька

"Більше там шукати нічого": У мережі показали квартири у Сєвєродонецьку після "ремонтників" - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк