15.03.2022, 14:46

Запечена свинина з гірчичною скоринкою

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 

на 4 порції:

  • 1 кг м'якоті свинини,
  • 1 яєчний жовток,
  • ½ ч. л. меленого імбиру,
  • сіль за смаком,
  • зерниста гірчиця,
  • 1 ст. л. меду,
  • 2 зубчики часнику,
  • 3 ст. л. вермуту або сухого вина.
Час приготування: 
100.00

З настанням прохолодної пори року прийшов час і ситних, зігріваючих рецептів. На гарнір до такого м'яса можна подати відварну картоплю із зеленню і часником або будь-який салат. Ніжна запечена свинина підійде також до святкового столу.

Дивовижно смачна та ароматна страва з м'яса, яку можна приготувати як для сімейного обіду, так і для святкового столу. Апетитна, рум'яна, хрустка гірчична скоринка й соковита свиняча м'якоть – спокуса для любителів м'яса! Таку свинину можна подавати як гарячою, нарізавши товстими порційними шматками, так і охолодженою – у вигляді тонкої м'ясної нарізки. 

Приготування

  • М'ясо обмити і обсушити за допомогою паперового рушника.
  • Часник нарізати часточками. Зробити в м'ясі невеликі отвори і нашпигувати його шматочками часнику, натерти сіллю і перцем.
  • Згорнути м'ясо в цілий шматок і перев'язати харчовою ниткою.
  • Змішати гірчицю, мед і яєчний жовток. Посолити, поперчити.
  • М'ясо викласти в глибоке деко, покрити медово-гірчичною сумішшю і поставити запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів.
  • Через 20 хвилин полити м'ясо вермутом або сухим вином. Запікати 40 хвилин, періодично поливаючи соком, що утворився.
  • Потім вийняти з духовки, видалити нитки і подавати, порізавши на порційні шматки.
  • Таке м'ясо добре і в гарячому і в холодному вигляді з будь-яким гарніром і соусом за смаком.

Як приготувати свинину з виноградом, дізнайтеся тут

свинина і сало
мед
яйця
0
Голосів поки немає