28.03.2023, 14:39

Розочки з сиром та тістом філо

інгредієнти: 
  • 1 пакет тіста філо (260 г);
  • 250 г м'якого сиру;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту чи пакетик ванільного цукру;
  • 2 ст. ложки вершкового масла;
  • 1 яйце для змащення
     
Час приготування: 
30.00

Включіть духовку, щоб вона розігрілася до 180 градусів. Змішайте сир, яйце, цукор, ванільний екстракт у мисці, гарно розітріть, щоб не було великих шматочків сиру.

Тісто філо може бути квадратним, може бути прямокутним. Розгорніть один аркуш тіста філо на робочій поверхні і розріжте його на частини, щоб отримати прямокутники, наприклад 25х15 сантиметрів. Накрийте вологим рушником тісто, яке не використовуєте, бо воно дуже швидко засихає.

В стакан розбийте 1 яйце, додайте 2 столові ложки молока та 1 чайну ложку цукру. Гарно змішайте. Цією сумішшю змажте аркуші тіста.

Поставте палець посередині аркуша та складіть пополам, як ви складаєте віяло — кінці зібрані гармошкою.

Покладіть 1 чайну ложку начинки на всередину тіста.

Починайте згортати тісто від середини до країв, формуючи розочку.

Края тіста розташуйте так, щоб сформувати лепестки квітки, починаючи з краю, на якому не знаходиться начинка. Наприклад, края можна підвернути. Змащуйте верхню частину розочок яєчною сумішшю.

Повторіть те ж саме з іншими аркушами тіста і начинкою.

Покладіть розочки на покриту пергаментом пательню та випікайте в духовці приблизно 15 хвилин або до золотистого кольору.

Після випікання дайте розочкам охолонути та подавайте з медом або сиропом та свіжими фруктами, які можна додати до начинки.

Тісто філо (також відоме як філло або філа) - це традиційне тісто, яке використовується в багатьох кухнях Східної та Південно-Східної Європи, а також в країнах Близького Сходу та Північної Африки.

Історія тіста філо сягає своїх корінь до Давньої Греції, де його виготовляли за допомогою складання тіста у тонкі шари. У середньовіччі техніка приготування тіста була розповсюджена по всьому Середземномор'ю, де його використовували в різних стравах.

Сьогодні використання тіста філло стало популярним по всьому світу, але його приготування стало процесом, який вимагає багато вміння та досвіду. Основними інгредієнтами для приготування тіста філо є борошно, вода, олія та оцет. Тісто змішують, а потім олією роблять його більш м'яким та гнучким. Потім тісто розділяють на дрібні кульки та змінюють форму кульки на прямокутну. Далі прямокутне тісто розтягують, поступово збільшуючи його площу, за допомогою широкого шматка тканини. Розтягування повинне бути настільки тонким, що скрізь будуть видно просвіти.

Зараз тісто філо можна купити у магазині та використовувати для багатьох страв: від закусок з начинкою до десертів

0
Голосів поки немає