26.01.2024, 23:14

Українка вперше побуває в космосі — Virgin Galactic

Марина Гончар | Всі новини автора
космос

Компанія Virgin Galactic здійснить шостий комерційний космічний політ, і цього разу на борту буде уродженка України. Вона стане першою українкою в космосі.

За даними на сайті ]]>Virgin Galactic]]>, на борту космічного корабля перебуватимуть двоє пасажирів із США, а саме з Техасу й Каліфорнії, один австрієць, а також уродженка України, передає Час Пік.

Виліт запланований на п’ятницю, 26 січня, приблизно о 19:00 за Києвом із космічного порту "Америка" в Нью-Мексико, США.

В рамках місії під назвою Galactic 06 четверо приватних пасажирів відправляться у суборбітальний простір та повернуться назад на Землю.

Це буде перша українка, яка потрапить в космос. Мова йде про уродженку Одеси, нині громадянку США, хімікиню Ліну Бороздіну.

На своїй сторінці в Facebook вона поділилася знімком з її супутниками-пасажирами. Всі вони одягнені в спеціальні костюми.

Екіпаж Galactic 06 летітиме на борту космічного корабля VSS Unity під крилами літака-носія VMS Eve, який відпустить VSS Unity на висоті приблизно 13 700 метрів.

Після цього космічний корабель запалить свій ракетний двигун і попрямує в суборбітальний простір на висоту близько 85 км. Сам політ триватиме півтори години. Пасажири зможуть на кілька хвилин відчути невагомість, перш ніж повернутися назад на Землю.

Квитки на поїздку на шестимісному Unity зараз коштують 400 000 доларів.

Читайте також: Прем'єри Данії та Чехії обговорили нагальну потребу України у боєприпасах

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк