10.05.2024, 20:54

Щодо "наступу" на Харків: аналіз військового експерта

Оксана Мовчан | Всі новини автора
шлбдщщ

Про "наступ" на Харків російська пропаганда поширює ІПСО з початку 2024 року й особливо інтенсивно з кінця лютого - початку березня.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко проаналізував ситуацію у своєму ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

"З цього ж періоду розумні люди, а не розгублені балакучі голови, роз'яснювали послідовно і з розстановкою, чому в російських окупаційних військ зараз немає ресурсу для проведення загальновійськової операції з метою оточення й захоплення Харкова, але вони продовжуватимуть тактику ударів по місту й особливо - прикордонній зоні, а також робитимуть диверсійно-терористичні вилазки ротних груп у прикордонну зону", - зазначив він.

За минулі місяці тільки Коваленко дав не просто кілька, а, напевно, понад сотню інтерв'ю на тему "харківського наступу", не просто роз'яснюючи, а буквально розжовуючи, що відбуватиметься, з чого почнеться і як на це реагувати.

"І після того, як, здавалося б, на кожному інформаційному майданчику, який тільки можна було охопити, щойно почало відбуватися те, про що попереджали, причому, не більше, не менше, стала виникати істерія", - наголосив експерт.

На його думку, особливо в цьому плані продовжують тішити журналісти, причому ті самі, яким аналітик, як "пінгвінам у дзьоб", вкладав послідовність подій і обмеженість можливостей РВВ.

"Вони мені зараз дзвонять (не пишуть у WhatsApp, а саме дзвонять) і запитують: Олександре, почався наступ на Харків, так????", - йдеться у повідомленні.

Саме зараз усе відбувається саме так, як і передбачалося. Не більше, не менше. 

"Хочете почути мої коментарі з цього приводу - читайте пости місячної давності. Забиваєте в пошуку словосполучення "наступ на Харків" і вперед. Але якщо ви істеричка та адепт російських ІПСО, тоді вам нічого не допоможе", - підкреслив Коваленко.

Нагадаємо, що на Харківщині вночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край української оборони за підтримки артилерії. Вранці 10 травня армія РФ намагалася прорвати лінію оборони. Тривають бої різної інтенсивності.

Читайте також:

Командувач Сухопутних військ розповів, коли може наступити переломна фаза війни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк