25.01.2024, 19:42

Запорізький автозавод та нові авто: яких "народних" ноу-хау варто "боятися" від виробника

запорожский автозавод

Запорізький автозавод наразі не виготовляє легкові автомобілі. Плани, про які заявляло керівництво підприємства, через війну так і залишаються планами. Невже епоха "народних" вітчизняних автомобілів закінчилася?

Час Пік разом із нейромережею "пофантазував" про те, як могло б розвиватися виробництво нових авто на Запорізькому автозаводі, якби історія та еволюція автомобілебудування пішли іншим шляхом.

Спираючись на дані ]]>Інституту досліджень авторинку]]>, можна заключити, що нині в Україні настала епоха іномарок, привезених в основному з країн Євросоюзу. Лише за один грудень 2023 року українці витратили за кордоном близько 216 мільйонів доларів на покупку авто. За ці кошти було придбано та ввезено 23,6 тисячі легкових авто з пробігом. Середня вартість одного завезеного авто становила приблизно 9 тисяч доларів.

В цей же час війна вдарила по українському автопрому і плани по збиранню нового Lanos на потужностях ЗАЗ із машинокомплектів з Румунії так і не було реалізовано. Запорізький автозавод повністю не зупинено. Зокрема, продовжується випуск нових автобусів. Проте про легкові авто поки не йдеться, тим більше - про відродження традиції бюджетних "народних" автомобілів. Проте такі автомобілі були б дуже доречними - зараз і після війни.

Нейромережа поділилася "ідеями" майбутнього автомобілів ЗАЗ. Щось може здатися смішним або страшним. Але це чергове нагадування, що вітчизняний автопром важливий та потрібний. Навіть якщо в майбутньому автомобілі почнуть літати або настане апокаліпсис - "Запорожці" виглядатимуть колоритно.

Читайте також: У Лисичанську та Сєвєродонецьку так їли? Як приготувати відому страву Луганщини з "секретним" інгредієнтом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк