29.03.2024, 15:21

Пасічник видав новий "указ" щодо призову на військову службу: що обіцяють окупанти призовникам Луганщини

Віктор Білий | Всі новини автора

Глава самопроголошеної "ЛНР" Леонід Пасічник підписав "указ" про заходи щодо забезпечення призову громадян 1994-2006 років народження на військову службу у ЗС РФ у "ЛНР" у квітні – липні 2024 року. Водночас росіяни обіцяють, що всіх призовників у рамках весняного призову не скерують до окупованих регіонів України, де ведуться бойові дії.

Про це пишуть пропагандистські ресурси, повідомляє Час Пік.

Відповідно до "документу", створюється призовна комісія "ЛНР", а також призовні комісії міських округів та муніципальних округів псевдореспубліки. Також "документ" затверджує основні та резервні склади призовних комісій.

Зазначається, що "медкомісії почнуть проводити медичний огляд призовників з 1 квітня і працюватимуть до 15 липня 2024 року".

Російські ЗМІ повідомляють, що всіх призовників у рамках весняного призову направлять до пунктів постійної дислокації з'єднань та військових частин ЗС РФ та інших військових формувань на території Росії, окрім нових регіонів.

Прямуватимуться для виконання завдань у зоні самопроголошених "Л/ДНР", Запорізьку та Херсонську області призовники не будуть.

Читайте також: "Гребуть усіх підряд і в окопи": У мережі розповіли, як відбувається мобілізація в окупованому Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк