Айті - це єдина професія, яку не торкнулася криза. Як стати тестувальником ПЗ?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Сьогодні в Україні ми маємо більш стабільну ситуацію, ніж у березні. Валютний курс стабілізувався, населення, яке покинуло країну в лютому, почало повертатися додому, малі та середні бізнеси потроху налагоджують роботу.

В той час, як на початку війни массово закрилась більшість підприємств, єдиною стабільною сферою залишилась IT. В часності, великі компанії надавали трансфери для перевезення співробітників в більш віддалені від лінії фронту міста, для можливості продовжити роботу. Для співробітників жіночої статі надавалась можливість виїзду та розміщення за кордоном в країнах, де є філіали компаній.

IT-сфера - друга в Україні за доходом від експорту.

За даними Національного банку України, приріст експорту в перші п’ять місяців 2022 року склав 27% до аналогічного періоду 2021 року. IT-сфера стала єдиною з поміж всіх, яка показала ріст в першому півріччі.

З початку війни багато компаній Європи дізнались про нашу країну не тільки як аграрну, а й як розвинену та технологічну. Збільшились запити на співпрацю з нашими компаніями, з’явився попит на переманювання наших спеціалістів в компанії заходу та Америки.

Як долучитися до IT-сфери та почати працювати на іноземні компанії?

Найбільш затребуваними професіям вважаються розробники, тестувальники та бізнес-аналітики. З поміж цих професій найбільше зароблятимуть саме розробники, проте період навчання у них найдовший (від року до п’яти). Найшвидшим стартом в IT-сфері вважається тестування, оскільки для нього не потрібно вчити мову програмування. І тестувальники зароблятимуть значно більше, ніж аналітики.

На сьогодні існує дефіцит у кваліфікованих тестувальниках. Щомісячний показник кількості вакансій для Junior-рівня вар’юється близько 40-60 одиниць. З початку відбудови країни планується збільшити бюджет на розвиток IT-сфери. Це означає, що компанії будуть розширюватись і матимуть потребу у нових співробітниках.

Як швидко вивчитись на тестувальника?

Найбільш розповсюдженим способом є проходження курсів. Проте, слід зауважити, що на сьогодні створено більш ніж 200 різноманітних шкіл, і більшість з них не надають тих самих необхідних знань для студентів. Для підбору хорошої освіти слід ознайомитись з програмою курсу, кураторами та їх досягненнями. У час інформаційних технологій вся інформація доступна у відкритому просторі.

Ознайомившись з багатьма відгуками, можемо рекомендувати it-testing-school, як одну з передових шкіл з тестування. На курсі кураторами представлені практикуючі спеціалісти, які працюють у великих компаніях на передових посадах. Більшість часу на курсі тестування надається саме практичним заняттям, оскільки недостатньо тільки вивчити теорію, потрібно вміти користуватись всіма необхідними інструментами.

Тестування - одна з провідних професій IT-сфери. Долучайся до найзатребуваніших спеціалістів та будуй своє краще майбутнє. Переходь на it-testing-school.com, встигни приєднатися до наступного потоку. 

 

Рубрика - Правозащитник: