16.03.2024, 22:50

Франція готова відреагувати на новий виток ескалації: Макрон дав інтерв'ю українським журналістам

Марина Гончар | Всі новини автора
макрон

Президент Франції Еммануель Макрон вперше від початку повномасштабного вторгнення в Україну дав інтерв'ю українським журналістам. Лідер розповів про відкриття "другого фронту" і чи чекатиме на Україну ядерної зброї від Парижа.

Інтерв'ю відбулося на тлі заяв французького лідера про можливість відправлення французьких військ до України, передає Час Пік.

Франція готова відреагувати на новий виток ескалації, якщо він буде:

"Так, Франція готова загалом. Франція ніколи не йшла на ескалацію, ми віримо в переговори і завжди ставимо на світ. Але хто в цій ситуації агресор? Це Росія... Якщо буде новий виток ескалації – ми будемо готові відреагувати на безпеку Європи та українців. Але ніколи Франція не буде ініціатором агресії", - запевнив він.

Раніше Макрон заявив, що глава Кремля зараз живе у полоні репресій та авторитаризму. Росія останніми роками вирішила стати державою, що дестабілізує світ. Макрон звернув увагу, що ядерна риторика накладає світ відповідальність за недопущення ескалації.

Він зазначив, що ядерні держави мають "передусім почуватися захищеними", оскільки мають таке озброєння. За словами Макрона, він не розмовляв із главою Кремля Володимиром Путіним уже кілька місяців, а такий діалог був, "коли це було необхідно".

Інтерв'ю стало можливим завдяки домовленості між самим Макроном та президентом України Володимиром Зеленським щодо дзеркальних зустрічей із французькими та українськими журналістами.

Читайте також: До 2030 року 80 % українців у родині та побуті розмовлятимуть українською, - Міністерство культури та інформаційної політики України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк