14.03.2024, 10:19

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт щодо мобілізації засуджених

В Верховной Раде зарегистрирован новый законопроект о мобилизации осужденных

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт, який передбачає умовно-дострокове звільнення засудженого від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом в особливий період.

У Верховній Раді України 13 березня зареєстровано законопроєкт ]]>№11079]]> "Про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом під час особливого періоду", повідомляє Час Пік.

Ініціаторами законопроєкту №11079 виступили голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк та ще 13 народних депутатів.

"Засуджені, які звільнені від відбування покарання з випробуванням, а також які звільненні від відбування покарань на підставі закону про амністію або акту про помилування можуть мобілізуватись за бажанням (крім тих, хто засуджений за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, а також злочинів, передбачених статтями 402-406, 408-411, 426 - 433, 437 - 442 КК України)", - йдеться у документі.

Повний текст законопроєкту на сайті Верховної Ради ще не оприлюднено.

"Бачу, в Раді зареєстрували новий законопроєкт щодо мобілізації засуджених.

Власне, я такий законопроєкт подав ще два місяці тому, в січні. І давно кажу про те, що ми маємо дати можливість увʼязненим захищати свою країну.

Мій законопроєкт, чомусь, розглядати не захотіли. Але от саме зараз, коли час на вагу золота, треба займатися переписуванням законопроєктів, замість того, щоб розглядати вже існуючі і не витрачати на це ресурси", - ]]>написав ]]>у Telegram народний депутат Олексій Гончаренко, який представляє Україну в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк