26.02.2024, 11:22

В Україну з візитом прибув прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков

Премьер-министр Болгарии Николай Денков

Прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков разом із делегацією 26 лютого прибув із візитом до України. Подробиці візиту поки що не повідомляються.

До Києва вранці 26 лютого прибув прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков. Прес-служба болгарського уряду зазначила, що прем'єр Денков прибув до Києва, щоб висловити підтримку Болгарії незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

"Прем'єр-міністр прибув в українську столицю сьогодні вранці, щоб наголосити, що наш уряд твердо стоїть на боці справедливості й продовжуватиме захищати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Болгарія є частиною зусиль Європейського Союзу, НАТО та міжнародної демократичної спільноти щодо підтримки України", - йдеться на сайті Ради міністрів Болгарії.

Перед від'їздом до Києва Ніколай Денков заявив, що Болгарія підтримує українську Формулу миру, а також усі зусилля щодо проведення мирного саміту.

До складу болгарської делегації входять міністри юстиції, довкілля та енергетики – Атанас Славов, Юліан Попов та Румен Радєв, заступники міністрів оборони та закордонних справ Станімір Георгієв та Тихомир Стойчев, а також начальник оборони Болгарії адмірал Еміл Ефтімов.

Про мету візиту чиновників із Болгарії поки не повідомляється.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: