17.02.2024, 12:59

Ненадійність США, як партнера, відчули не лише в Авдіївці, - Коваленко

Ненадежность США, как партнера, ощутили не только в Авдеевке, - Коваленко

Відсутність підтримки від США призвела до того, що ситуація на фронтах в Україні значно погіршилась. Сили оборони України змушені зараз відходити від Авдіївки. Але ненадійність США як партнера відчули не тільки в Авдіївці.

Ситуація, що виникла, - це наслідок політичної боротьби у США. Таку думку ]]>висловив ]]>військово-політичний оглядач групи "Інформаційний Спротив" Олександр Коваленко у своєму аналізі для видання "Minval.az", повідомляє Час Пік.

Він зазначив, що у той час, як республіканці чотири місяці поспіль торгувалися за своє політичне майбутнє, це на собі відчували захисники української Авдіївки.

"Сили оборони України змушені зараз відходити від Авдіївки. Незважаючи на те, що в районі Авдіївки російські війська зазнали одні з найсерйозніших втрат, як у живій силі так у техніці, але без достатнього інструментарію утримувати позиції неможливо, коли у ворога тотальна перевага по піхотній і механізованій компоненті. Саме відсутність повноцінної допомоги США протягом останніх 4-х місяців спричинила те, що росіяни змогли прорвати рубежі оборони в районі Авдіївки та зайти до самого міста. Нестача техніки, боєприпасів та багатьох інших компонентів призвела до нинішніх подій", - пише Коваленко.

За його словами, відсутність підтримки від США призвела до того, що ситуація на фронтах в Україні значно погіршилась. Він зазначив, що щомісяця Україні передавалося від 50 тис. до 150 тис. артилерійських снарядів 155 мм. Цього цілком вистачало для ефективної контрбатарейної боротьби та стримування російських штурмів.

"В даний час Україна не отримує від США необхідної кількості снарядів, а Європа не може швидко компенсувати цей критичний дефіцит й співвідношення пострілів за добу по лінії бойових зіткнень обвалилося до рівня 1 до 10. Фактично на сьогодні українська армія змушена воювати без артилерії", - пише Коваленко.

Військово-політичний оглядач наголосив, що ненадійність США, як партнера, відчули не лише в Авдіївці.

"Європейський Союз та НАТО дивляться на США з настороженістю. Справа в тому, що вперше в історії США політична партія заради своїх внутрішніх амбіцій, локальних інтересів знехтувала державними інтересами та історичного рівня зобов'язаннями. І якщо говорити не лише за Україну, то це Ізраїль та Тайвань...

Міжнародні партнери США задаються цілком доречним питанням про ступінь надійності штатів як союзника, на якого можна покластися в середньостроковій та довгостроковій перспективі.

Нинішня каденція Республіканської партії стає найганебнішою в історії США і входить в історію як та, яка похитнула непорушні основи державних інтересів і, як наслідок, підірвала довіру загалом до всієї країни як до надійного партнера.

Репутація вже заплямована, відновити її на колишньому рівні буде непросто", - написав Олександр Коваленко.

Читайте також: Морги переповнені, помічені пересувні крематорії: Армія РФ зазнала величезних втрат у "м'ясних штурмах" під Авдіївкою

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк