16.02.2024, 14:48

Зеленський та Шольц підписали договір про співпрацю у сфері безпеки: що відомо

Марина Гончар | Всі новини автора
зш

Україна та Німеччина під час візиту президента України Володимира Зеленського до Берліна підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки, у продовження декларації G7 про "гарантії безпеки" для України.

За словами представника федерального уряду Німеччини, це "угода про гарантії безпеки та довгострокову підтримку" України, яка вже майже два роки захищається від військової агресії з боку Росії, передає Час Пік.

Деталі оприлюднять після брифінгу Зеленського з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, який заплановано на 12:45 за Берліном.

Перед цим Офіс президента повідомив, що зустріч Зеленського та Шольца розпочалася і за її підсумками заплановано підписання угоди про співпрацю у сфері безпеки України та ФРН:

"За підсумками переговорів заплановано підписання Угоди про співпрацю у сфері безпеки між Україною та ФРН", – наголошується у комюніке.

Зеленський та Шольц обговорять "подальшу підтримку України в оборонній, політичній та фінансовій сферах", а також підтримку України на шляху до ЄС та НАТО.

Згадки про можливість підписання угоди у рамках візиту Зеленського до Берліна з'явилися також у західних ЗМІ. З них випливає, що йдеться про угоду щодо продовження рамкової декларації G7 про так звані "гарантії безпеки" для України, яку підписали на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

Читайте також: G7 проведе зустріч на роковини вторгнення РФ в Україні – 24 лютого

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк