08.05.2024, 07:39

Масований удар по Україні: атаковано об'єкти енергетики у шести регіонах

Массированный удар по Украине: атакованы объекты энергетики в шести регионах

Російські окупанти вночі та вранці 8 травня здійснили чергову масовану атаку на енергетичну інфраструктуру України. Атаковано об'єкти енергетики у шести областях.

Російські окупаційні війська атакували об'єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє Час Пік.

За його словами, наслідки ударів уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

"Ворог хоче позбавити нас можливості достатньо виробляти та передавати електроенергію. Ощадливе використання електроенергії - внесок кожного з нас у перемогу. Особливо важливим є відповідальне споживання у ранкові та вечірні години", - зазначив Галущенко.

Стали відомі перші деталі про наслідки нічної атаки. Попередньо обійшлося без постраждалих.

Внаслідок обстрілів у Запоріжжі зафіксовано влучання по об'єктах критичної та цивільної інфраструктури. Є руйнування. Про це ]]>повідомив ]]>голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Також ворог атакував об'єкти критичної інфраструктури у Вінницькій області. Є влучення. Про це ]]>повідомив ]]>голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

У Полтавській області після удару ворожого БПЛА виникла пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури. Про це ]]>повідомив ]]>голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Російські окупаційні війська вдарили по Києву крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55, всі цілі було знищено силами ППО. Водночас, у Київській області сталося загоряння об'єкта цивільної інфраструктури в одному з населених пунктів Броварського району. Про це ]]>повідомив ]]>мер Броварів Ігор Сапожко.

Внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську область в Олександрійському районі пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Травмована 8-річна дитина. Руйнування отримали 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів. Про це ]]>повідомив ]]>голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Також було атаковано Львівську, Івано-Франківську та Харківську області. Наслідки масованого ракетного удару уточнюються.

Массированный удар по Украине

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк