20.08.2021, 21:19

Американський гарбузовий пиріг

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 

Для тіста:

  • 2 склянки борошна,
  • 2/3 склянки холодної води або молока,
  • 100 г маргарину,
  • щіпка солі.

Для начинки:

  • невелика гарбуз (близько 1 кг),
  • 0,5 склянки цукру,
  • щіпка солі,
  • 2 яйця,
  • 1/2 банку згущеного молока,
  • 1,5 ч. л. кориці,
  • 1 ч. л. екстракту ванілі,
  • 1/4 ч. л. тертого мускатного горіха,
  • 1/4 ч. л. свіжого або сухого тертого імбиру,
  • 1/4 ч. л. меленої гвоздики.
Час приготування: 
180.00

Цей солодкий, ароматний пиріг з гарбуза-традиційний десерт в США, без якого не обходиться національне свято американців – День Подяки, а так само Хеллоуїн. Ароматний, наповнений спеціями пиріг, якнайкраще підходить для осені. Давайте і ми спробуємо його приготувати.

Приготування

Можна зробити швидкий варіант гарбузового пирога, використовуючи готове тісто і консервоване пюре з гарбуза. Але, звичайно, краще все зробити самостійно.

Борошно просійте, посоліть, а маргарин порубати на кубики. Потім розітріть його з борошном, додайте воду або молоко, замісіть тісто, скачайте з нього кулю та покладіть в морозилку на 20 хвилин.

Гарбуз розріжте на кілька частин, вискоблите м'якоть з насінням а далі його можна приготувати кількома способами: зварити на пару, запекти в духовці або в мікрохвильовці. Виберіть зручний спосіб для вас. Головне, щоб гарбуз не був зовсім м'яким, а просто добре відставав від шкірки.

Якщо використовувати мікрохвильовку, то шматочки гарбуза складіть в ємність для мікрохвильової печі, додайте трохи води, накрийте кришкою й варіть 15 хвилин. Потім відокремте шкірку, а м'якоть поріжте та подрібніть в блендері. Потім додайте цукор, яйця, згущене молоко, спеції і ще раз добре збийте. Якщо у вас немає всіх перерахованих спецій, можна обмежитися однією корицею або ваніллю.

Дістаньте тісто з морозилки, розкачайте, викладіть в змащену маслом форму з невисокими бортиками і розподіліть рівномірно по формі та бортах, розминаючи й вирівнюючи пальцями. Закріпіть тісто на бортиках форми, щоб воно зберегло форму при запіканні. Далі ставимо тісто хвилин на 5-10 в розігріту до 200 градусів духовку, щоб воно затверділо, потім даємо йому охолонути, викладаємо начинку і знову поміщаємо в духовку. Через 15 хвилин зменшуємо температуру до 180°С і випікаємо близько години. Готовність пирога перевіряйте дерев'яною зубочисткою: начинка повинна трохи загуснути.

Готовий гарбузовий пиріг можна їсти відразу, а можна остудити й поставити в холодильник на пару годин: в холодильнику начинка ще трохи загусне. Зазвичай його не виймають з форми, а нарізають прямо в ній. Подавати пиріг можна зі збитими вершками, морозивом або просто так. Він виходить дуже ніжним, повітряним, схожим на суфле.

гарбуз
борошно пшеничне
молоко
згущене молоко
яйця
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає