21.12.2021, 12:28

Торт "Маскарпоне" з корицею без випічки

Віктор Білий | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • печиво
  • мелений мигдаль
  • вершкове масло
  • мелена кориця
  • цукерки "іриски"
  • вершки
  • шоколад
  • сир "Маскарпоне"
Час приготування: 
20.00

Торт "Маскарпоне" - прекрасний варіант десерту для зайнятих людей. Це торт повний смаку та аромату, який можна приготувати з простих і доступних інгредієнтів, а головне – дуже швидко.

Інгредієнти:

  • 300 г печива
    50 г меленого мигдалю
    90 г вершкового масла
    1/2 чайної ложки меленої кориці
    260 г іриски

Шоколадний крем:

  • 250 г вершків 30%
  • 250 г сиру маскарпоне
  • 100 г темного шоколаду 64%
  • 50 г меленого мигдалю

Крем "Каймак":

  • 250 г сиру маскарпоне
  • 200 г іриски
  • 2 чайні ложки лікеру

Читайте також: Торт без випічки за 5 хвилин

Покроковий рецепт:

Вистеліть дно форми для випічки діаметром 24 см папером для випічки.

Подрібніть печиво в кухонному комбайні або покладіть його в пакет і розкришивши, наприклад, качалкою. Додайте корицю і мелений мигдаль. Додайте топлене масло і дрібку солі. Викладіть на форму для торта, рівномірно вирівнявши його.

На шар з печивом викладіть готовий шоколадний крем з мигдалем.

Шоколадний крем. Холодні вершки збити з сиром маскарпоне. Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані. У збиту масу додати розтоплений шоколад і мигдаль, акуратно перемішати.

Викладіть ще шар печива. На нього викладіть готовий крем "Каймак".

Рецепт крему "Каймак". Розтопити іриски, додати сир маскарпоне і лікер, все добре перемішати.

Зверху можна прикрасити горіхами.

Готовий торт прибрати в холодильник на кілька годин, бажано на ніч, щоб він як слід просочився.

масло вершкове
вершки
какао, шоколад
горіхи
вино, шампанське, лікери
0
Голосів поки немає