04.06.2021, 16:34

Полуничний торт: покроковий рецепт

Віктор Білий | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • яйце
  • цукор
  • ванільний цукор
  • вершкове масло
  • молоко
  • борошно
  • розпушувач
  • полуниця
  • цукрова пудра
Час приготування: 
60.00

Сезон полуниці недовгий, тому варто максимально використовувати його. Багато хто використовує полуницю в випічці - печуть торти або роблять легкі десерти. Полуничний торт за рецептом нижче - це швидкий і повітряний торт за 15 хвилин.

Торт з полуницею, посипаний цукровою пудрою, трохи нагадує бісквіт і пісочний пиріг, тому він вологий, м'який і освіжаючий завдяки полуниці. Полуниця запікається разом з тортом, тому це ідеальний торт для пікніка або десерту під час прогулянки по лісі.

Інгредієнти:

  • 4 яйца 
  • 220 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 250 мл масла 
  • 250 мл молока 
  • 450 г пшеничного борошна
  • 2 ложки розпушувача
  • 450 г полуниці
  • цукрова пудра для посипання торта

Читайте також: Полуничне варення з цільних ягід

Спосіб приготування:

  • Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
  • Використовуючи міксер (на високій швидкості), збийте яйця з ванільним цукром і цукром для випічки дрібного помелу (або, може бути, звичайним цукром, але дрібний цукор розчиняється швидше). Повинна вийти дуже пишна, легка маса (яйця повинні збільшитися в три рази; збивання займає близько 10 хвилин).
  • Коли кристали цукру зникнуть, зменште швидкість міксера до мінімуму і додайте масло в яєчну масу, продовжуючи перемішування. Потім поступово вливайте молоко, продовжуючи перемішувати.
  • Борошно, змішану з розпушувачем, просійте прямо в масу та акуратно перемішайте тісто лопаткою до тих пір, поки інгредієнти не з'єднаються (не довго, інакше тісто буде менш пишним).
  • Полуницю вимити та обсушити, видалити плодоніжки. Розрізати навпіл.
  • Тісто залити в місткість для запікання, зверху викласти полуницю.
  • Випікати торт з полуницею при 170 градусах приблизно 40 - 45 хвилин (до рум'яної скоринки).
  • Після того, як він охолоне, можна присипати цукровою пудрою. 

Приємного апетиту!

Читайте також: Чому варто їсти полуницю?

полуниця, суниця
борошно пшеничне
масло вершкове
молоко
яйця
0
Голосів поки немає