28.04.2021, 06:52

Ароматна паска: покроковий рецепт

Віктор Білий | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • борошно
  • молоко
  • сметана
  • яйце
  • дріжджі
  • сухофрукти
  • цукор
  • вершкове масло
  • рослинна олія
  • ванільний цукор
Час приготування: 
40.00

Напередодні світлого свята Великодня багато дістають свої куховарські книги для підготовки святкового столу. І ось один з таких сімейних рецептів, який дозволить зробити святкову паску не просто смачним, але ще й ароматним. 

Інгредієнти:

  • борошно – 1 кг;
  • молоко – 500 мл;
  • сметана – 80 г;
  • яйця – 7-8 шт;
  • дріжджі – 60 г;
  • сухофрукти – 200 г;
  • цукор – 250;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • вершкове масло – 100 г;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • ванільний цукор – 10 г

Спосіб приготування:

Для початку необхідно приготувати опару. Невелика кількість цукру заливається теплим молоком (воно не повинно бути гарячим або холодним). У цю суміш кладемо 60 грамів дріжджів. Сюди додаємо кілька ложок борошна і гарненько перемішуємо до однорідної маси, після чого накриваємо харчовою плівкою або рушником і очікуємо поки дріжджі почнуть діяти.

Читайте також: Глазур для паски на Великдень, яка не обсипається

Сухофрукти також один з основних компонентів, їх можна вибрати на свій смак. Вони попередньо замочуються у воді на 15 хвилин, після чого просушуються на паперовому або тканинному рушнику.

Далі опару переміщаємо у велику миску, сюди кладемо 7 великих або 8 дрібних яєць (нам знадобляться тільки жовтки), молоко, що залишилося, ванільний цукор 10-20 г, сіль і 1 кг борошна. Після цього необхідно вимішувати тісто приблизно 10 хвилин. Відразу всю муку класти не варто, адже її може знадобитися трохи менше.

Ємність з тістом накривається і відправляється в тепле місце. Потім в нього додається сметана, рослинне і вершкове масло, сухофрукти, можна покласти цедру лимона. Після вимішування знову накривається тісто і втретє підходить близько години. Готове тісто варто насипати в форми та дати постояти накритим плівкою ще 40 хвилин.

Читайте також: Рецепт дуже смачних пасок

Далі вони відправляються в заздалегідь розігріту на 180⁰С духовку, де поступово температуру потрібно зменшити до 160⁰с. Через 30 хвилин паски потрібно перевірити, готовність їх залежить від особливостей духовки. Тільки після охолодження їх можна прикрасити глазур'ю.

борошно пшеничне
масло вершкове
молоко
сметана
дріжджі
яйця
0
Голосів поки немає