02.11.2021, 22:21

Картопляний суп з сиром

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 1,5 л курячого бульйону,
  • 4 картоплини,
  • 1 цибулина,
  • 1 морквина,
  • маленький корінь селери (за бажанням),
  • 1,5 -2 склянки молока,
  • 3 ст. л. борошна,
  • 50 г вершкового масла,
  • 50-70 г сиру,
  • 1/2 ч. л. сухого базиліка,
  • 0/5 склянки зеленого горошку,
  • 2 ст. л. оливкової олії.
Час приготування: 
40.00

Що може бути простіше і звичніше картопляного супу, запитаєте ви? І будете праві. Але не всі рецепти цього супу такі прості. Наприклад, можна зробити цей суп незвичайним. Картопляний суп з сиром настільки м'який, оксамитовий і ніжний, що вам обов'язково захочеться приготувати його знову.

Інгредієнти можна варіювати. Наприклад, якщо хочете погуще і поситнее, то молоко можна замінити вершками, овочі обсмажити на салі і т. д. якщо ж навпаки, то можна, наприклад, не додавати сир і т. д.

Приготування

  • У каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію, покладіть нарізані кубиками цибулю, моркву, селеру, сухий базилік. Пасеруйте овочі, поки морквина з селерою не стануть м'якими. Потім влийте бульйон, доведіть його до кипіння, всипте нарізану кубиками картоплю і варіть суп на слабкому вогні. Посоліть.
  • А в цей час приготуйте соус. Він схожий на бешамель, відмінність тільки в тому, що до традиційних інтгредієнтів додається сир. У невеликому сотейнику розтопіть вершкове масло, всипте борошно і швидко перемішайте. Зробіть вогонь слабким і потихеньку вливайте молоко, постійно помішуючи густіє соус, щоб не було грудочок. Він повинен вийшов по консистенції як рідка сметана. Приберіть вогонь, всипте в соус сир, продовжуючи помішувати, поки він повністю не розплавиться. Якщо вийде занадто густо, додайте ще молоко або бульйон (до речі, цей соус можна подавати до макаронів і овочів. Особливо смачно з цвітною капустою або з броколі).
  • Тепер покладіть в суп зелений горошок, а за пару хвилин акуратно вливайте соус, безперервно розмішуючи суп і відразу каструлю знімайте з вогню.
  • Соус заздалегідь готувати не треба, щоб він не встиг охолонути і загуснути.

За бажанням цей суп можна перетворити в суп-пюре, це буде надзвичайно смачно. Смачного!

картопля
морква
цибуля
борошно пшеничне
масло вершкове
молоко
сир
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає