31.01.2021, 19:31

Простий грибний суп

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 350 г свіжих печериць,
  • 2 шт. ріпчастої цибулі (невеликого розміру),
  • 1 шт. морква,
  • 4 шт. картоплини,
  • при бажанні можна використовувати пригорщу тонкої вермішелі або рису,
  • 1 шт. - лавровий лист,
  • 25 г - вершкового масла,
  • зелень,
  • сметана.
Час приготування: 
40.00

Грибний суп-це приголомшливо смачне і небанальне перша страва, яке не набридає в будь-яку погоду. У нього багатогранний смак і насичений аромат, а рецептів приготування безліч. Грибний суп може бути пісним або м'ясним, вершковим і ніжним – або густим, як пюре.

У нього за бажанням можна додати сир, вершки, перловку або набір різнокольорових овочів. Класичним бульйоном, самим прозорим і наваристим, вважається бульйон на основі білих грибів.

У простому рецепті за основу взяті крупно нарізані гриби, картопля, обсмажені до золотистої скоринки моркву і цибулю, а також суміш зі спецій.

Приготувати грибний суп нескладно. Подається він зі свіжою зеленню і сухарями.

Приготування

  • Картоплю поріжте кубиками.
  • Лук подрібніть.
  • Моркву натріть на тертці.
  • Гриби наріжте тонкими пластинками.
  • Лук злегка обсмажте у вершковому маслі, потім додайте моркву, перемішайте і обсмажуйте.
  • Потім додайте до заправки гриби і тушкуйте періодично, помішуючи, поки гриби не будуть готові.
  • У киплячу підсолену воду покладіть картоплю, лавровий лист, якщо потрібно – вермішель або крупу. Коли закипить, додайте гриби з овочами і варіть суп до повної готовності інгредієнтів.
  • Потім зніміть суп з вогню і дайте трохи настоятись.

Читайте ще: Покроковий рецепт ікри з грибів

Перед подачею, за бажанням, додайте в тарілку зелень і сметану. Не завадять такому супу і сухарики.

Не менш смачним виходить суп з сушених грибів. Для його приготування потрібно взяти курячий бульйон, в який приблизно на годину викладаються сушені гриби для відмочування. Додається картопля із піджаркою з овочів, а потім повільно вливаються теплі вершки. До потрібної консистенції суп доводиться завдяки погружному блендеру. Текстура грибного супу-пюре повинна бути однорідною, ніжною та шовковистою.

картопля
морква
цибуля
масло вершкове
сметана
гриби
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає