31.05.2021, 21:12

Готуємо яловичу печінку в казані

Татьяна Землянко | Всі новини автора
печень
інгредієнти: 
  • печінка яловича - 1 кг;
  • перець болгарський - 3 шт .;
  • помідори - 4 шт .;
  • цибуля ріпчаста - 4 шт .;
  • селера - 2 стебла;
  • морква - 1 шт .;
  • зелень - кріп і петрушка.
Час приготування: 
35.00

Існує безліч різних рецептів приготування печінки. Сьогодні ми з вами будемо готувати саме яловичу печінку у казані. Рецепт дуже простий, з доступних продуктів, але смак, без сумніву, запам'ятається вам і вашим гостям. Печінка виходить ніжна і дуже соковита.

Приготування:

Читайте також: Англійська овочева запіканка з бруквою і селерою

На початку потрібно очистити печінку від плівки - робиться це легко, якщо підчепити плівку гострим ножем. Почистили і поки відставили в сторону. Беремо весь лук і нарізаємо кільцями товщиною приблизно 5 мм, моркву нарізаємо також кільцями. Наливаємо в казан на дно зовсім небагато рослинної олії. Далі на все дно укладаємо моркву, зверху викладаємо кільця цибулі. Печінку нарізаємо середніми шматочками і також викладаємо наступним шаром. Нарізану селеру відправляємо зверху на нашу печінку, потім гарненько присолюємо і перчимо.

З помідорами проробляємо те ж саме, нарізаємо кільцями і викладаємо зверху на селеру. Прийшла черга солодкого перцю: його ми нарізаємо невеликими смужками (часточками) і розкладаємо по всій поверхні з томатів. Тепер візьмемо половину зелені і нашаткуємо, гарненько притрусимо зверху. На зелень знову розкладемо кільця цибулі і на цю овочеву подушку знову викладаємо шар печінки. Потім потрібно знову гарненько посолити і поперчити, більше ніяких приправ не потрібно, так як овочі віддають свій смак і аромат в достатку. Далі в тому ж порядку слідують овочі: селера, помідор, перець та зелень, можна ще трохи посолити зверху.

Читайте також: Деруни по-новому: Картопляні рулетики з куркою

Все готово, тепер можемо накривати кришкою і ставити на вогонь. Приготування цієї страви триває 20-25 хвилин, якщо хто любить переварену печінку, готуйте трохи довше, мішати блюдо можна не більше двох разів. Страва виходить дуже ароматною, печінка ніжна і соковита. Думаємо, що цей рецепт приготування печінки у вас стане улюбленим. Приємного вам апетиту!

морква
цибуля
перець
помідори
селера
печінку і субпродукти
0
Голосів поки немає